Helmimeren suuren sodan alku.

 

snapshot_96ad300a_36d7bdf9.jpg picture by makkara

Vilhelm Sotatorni oli saanut määräyksen lähteä Helmimeren suureen sotaan. Sodasta on oikeissa osissa noin vuosi aikaa. Vilhelmille teki kovaa hyvästellä rakas vaimonsa Aurora. Oli kuitenkin pakko. "Rakastan ja ajattelen sinua aina. Muistot antavat minulle voimia" hymyili Vilhelm.

snapshot_96ad300a_76d7be2f.jpg picture by makkara

Sitten oli aika lähteä. Vilhelm kääntyi vielä katsomaan linnaa, jota ei ehkä enää pahimassa tapauksessa ikinä näkisi. Mutta nyt ei ollut aikaa odottaa kuolemaa, piti jatkaa matkaa.

rkc1-10.jpg picture by makkara

Sodassa loukkaantuneita hoiti Eliisa Kultaruusu, Joonatanin edesmennyt sisko. Hän oli tehokas hoitaja, joka osasi valmistaa hyviä yrttejä. Yrteillä oli hyvin parantava vaikutus.

snapshot_96ad300a_96d7bdd6.jpg picture by makkara

Vilhelm muisteli Auroraa, ja lähtöään edeltävää päivää. He olivat halailleet jatkuvasti, ja Vilhelm oli luvannut palata hengissä. Olisiko se niin helppoa?

snapshot_96ad300a_b6de736a.jpg picture by makkara

Vilhelm alkoi heti harjoitella päästyään leirille, missä muutkin sotilaat olivat. Heidän piti kohottaa kuntoaan, jottei Helmimeri häviäisi kuin tuhka tuuleen. Sitähän kukaan ei halunnut.

snapshot_96ad300a_76d7bebb.jpg picture by makkara

Vilhelmillä oli oma hevonen, Tuuli nimeltään. Tuuli oli hyvin nopea ratsu, ja Vilhelm hyvä soturi. Siksipä Tuuli juuri annetteenkin Vilhelmille. Vilhelm luotti siihen, että Tuulin avulla hän selviää.

snapshot_96ad300a_36d7be76.jpg picture by makkara

"Syö nyt paljon. Huomenna sota alkaa" kehotti Vilhelm Tuulia. Tuulille ei vaan näyttänyt ruoka maistuvan. Se pälyili epäluuloisesti ympärilleen. "Ajattele, sinun on oltava virkeänä ja hyvinruokittuna huomenna!" kehotti Vilhelm vähän ankarammin.

snapshot_96ad300a_56de72a8.jpg picture by makkara

Silloin puskasta kuului kova rasahdus. Vilhelm kääntyi ja veti miekkansa esiin. "Tule hitaasti esille" hän sanoi ja piti miekastaan kiinni hikisin käsin. Jos joku tekisi nyt yllätyshyökkäyksen, ei Vilhelm pärjäisi. Muut olivat nukkumassa, vain Vilhelm oli jäänyt harjoittelemaan.

 

 

snapshot_96ad300a_56de73d0.jpg picture by makkara

Vilhelm mykistyi, kun hän näki kuka tuli esille puskasta. "Eivät kai naiset sodi?" hän kysyi esille tulleelta. "Sillä tiedolla et lyhyen loppuelämäsi aikana tee mitään" naurahti esille tullut nainen.

snapshot_96ad300a_b6de7556.jpg picture by makkara

"Ja älä luule, ettei minulla olisi asetta. Ilman sitä en lähtisi sotimaan" nainen sanoi. Vilhelm oli varma, että oli nähnyt naisen joskus jossain taulussa. Hän ei vain tässä tilanteessa keksinyt missä taulussa...

snapshot_96ad300a_96de7422.jpg picture by makkara

"Kuole Vilhelm Sotatorni! Et enää ikinä nää vaimoasi Auroraa, ja hän tulee olemaan onnellinen!" nainen huusi. Vilhelm kauhistui. Mistä nainen tiesi hänen vaimonsa nimen? "Vai pitäisikö sanoa Anastacia Sotatorni" naurahti nainen.

snapshot_96ad300a_f6de7480.jpg picture by makkara

"Se kun tulee olemaan tärkeä nimesi vaimollesi. Mutta nyt lopetan tämän hökötyksen, ja katkaisen ylevän kaulasi" sanoi nainen ja kohotti miekkansa. "Vai pitäisinkö ensin hieman hauskaa?"

snapshot_96ad300a_36de746c.jpg picture by makkara

Vilhelm tunsi pistävää kipua, kun nainen huitaisi häntä vatsaan. "Tee se äkkiä..." Vilhelm sanoi heikosti kun verta alkoi valua. "Teen sen niin kuin haluan" nainen sanoi tyynesti.

snapshot_96ad300a_36de7490.jpg picture by makkara

"Mutta jos niin haluat" sanoi nainen ja löi vielä Vilhelmiä vatsaan monta kertaa.

snapshot_96ad300a_56de7547.jpg picture by makkara

Vilhelm kaatui heikkona maahan, omaan vereensä. "Miksi ihmeessä?" hän kysyi, mutta nainen katosi jo metsän pimentoon.

snapshot_b6de4853_b6e4a697.jpg picture by makkara

Aamulla Eliisan hoitolassa oli samantapainen tilanne meneillään. "Et tainnut tietää, kun otit minut hoitoon että hoidat vastapuolen soturia?" murisi juuri kuntoon tullut mies. "Hoidan ketä vain, puoli on aivan sama" Eliisa sanoi tyynesti.

snapshot_b6de4853_36e4a6c9.jpg picture by makkara

Parin minuutin kulttua hän makasi veressään hengettömänä. Tämän tapahtuman takiahan Joonatan sekosi ja alkoi hakkamaan perhettään. Myös moni muu jäi kaipaamaan Eliisaa.

snapshot_b6de4853_d6e4a6f0.jpg picture by makkara

 

Mies juoksi nopeasti pois. Sen koommin häntä ei olla  nähty.

snapshot_b6de4853_d6e4a702.jpg picture by makkara

Tälläinen oli Helmimeren suuri sota. Mutta vain alku siitä, taistelu on vasta alussa. Joskus saatan julkaista kakkososan sotaan, riippuu ihan että haluatteko. Osa oli lyhyt, se oli vain extra johon yritin saada paljon salaperäisyyttä :)