Perhe Helmitorni. Kuninkaalliset. (Kuvia noin 70)

 

rkc1-9.jpg picture by makkara

Sebastian Helmitorni oli juuri luonut ensimmäisen silmäyksen linnaansa, joka tulisi olemaan hänen kotinsa koko miehen loppuelämän ajan. Ensivaikutelma linnasta oli hyvä. "Täältä käsin hallitsen koko valtakuntaa viisaudella ja reippaudella" lupasi Sebastian kädet ristissä.

rkc2-42.jpg picture by makkara

Pian hän löysi mieluista puuhaa, pianonsoittoa. Sebastian oli ollut pienenä äitinsä ja isänsä hovissa, jossa hän oli soitellut pianoa koko lapsuutensa ajan. Sen vuoksi hän oli taitava.

rkc3-8.jpg picture by makkara

Isabella taas piti enemmän maalauksesta. Hän sai hetkessä aikaan melkoisia mestariteoksia. Hänen isänsä oli opettanut Isabellalle luovuutta, joka oli hänen mukaansa tärkein taito kauniille kuningattarelle.

rkc4-8.jpg picture by makkara

Linna ei ollutkaan aivan tyhjä. Sebastian huomasi yläkerrassa liikuskelevan hienon aatelisherran. "Päivää arvon herra...?" kysyi Sebastian yllättyneenä siitä, että joku oli linnassa ennen heitä. "Paroni. Olen paroni" vastasi Vilhelm.

 

rkc5-8.jpg picture by makkara

Vilhelmin ja Sebastianin ystävyys alkoi hyvin. "Mitä teet täällä? Minähän olen sentään kuningas ja omistan palatsin" kysyi Sebastian. "Juuri sen vuoksi tulin. Minä olen hyvin utelias, ja tahdoin nähdä millainen mies tulee hallitsemaan valtakuntaamme" vastasi Vilhelm.

 

rkc6-7.jpg picture by makkara

Linnassa oli muitakin. Helena Kultaruusu oli alkanut harjoittaa shakkitaitojaan kyllästyttyään odottamaan kuninkaallisia.

rkc7-8.jpg picture by makkara

Alakerrassa oli Helenan vaimo. "Joonatan Kultaruusu, Herttua" esittäytyi Joonatan ja hymyili ystävällisesti Isabellalle. "Valtiattaresi Isabella Helmitorni" Isabella puolestaan esitteli itsensä. Hän ei vielä tiennyt Joonatanin synkkiä taustoja. Joonatan osasi peittää ne hyvin.

rkc8-8.jpg picture by makkara

Sebastianilla ja Vilhelmillä oli pieniä erimielisyyksiä. "Tekö rukoilette Veeraa? Vaikka aatelinen olenkin, en rukoile ketään. Olen sitä mieltä, että me korkeassa asemassa emme rukoile" totesi Vilhelm. "Veera on jumalatar, joten minä rukoilen häntä. Jumalatar on aina täyttänyt kaikki lupauksensa" Sebastian kertoi.

rkc9-9.jpg picture by makkara

"Käyn tutustumassa vaimoonne" Vilhelm sanoi hiukan kylmästi ja käveli ulos. Sebastian vilkaisi ikkunasta valtakuntaansa.

rkc10-8.jpg picture by makkara

Hän tyrmisti nähdessään outoihin vaatteisiin pukeutuneen vanhan naisen. Voisiko tuo nainen olla jumalatar ihmisen muodossa?

rkc11-8.jpg picture by makkara

"Kyllä vain on. Tunnen sen!" Sebastian sanoi hiljaa itsekseen, ja tuijotti naista yllättyneenä. Hän ei ollut koskaan nähnyt naista, vaikka oli asunut valtakunnassa lapsuudestaan asti.

rkc12-9.jpg picture by makkara

Nainen pysähtyi linnan kohdalle ja alkoi pyyhkiä lasipalloa. "Tämä linna palvoo minua. Siunaan heitä" nainen sanoi ja jatkoi matkaansa.

rkc13-8.jpg picture by makkara

Sebastian ei miettinytkään sen jälkeen muuta kuin naista, ja sen vuoksi keskustelutuokia Helena Kultaruusun kanssa meni hieman myttyyn.

rkc14-8.jpg picture by makkara

"Olet vaisu. Mikä on?" kysyi Isabella sen jälkeen, kun vieraat olivat siirtyneet alakertaan. "Taisin nähdä jumalattaren" kuiskasi Sebastian. Isabella ei kyennyt muuta kuin naurahtamaan. Hänkin oli luullut monta kertaa näkevänsä jumalattaren.

rkc15-8.jpg picture by makkara

Kun ilta hämärtyi, meni Sebastian tähyilemään näkyikö naista vielä. "Ei näy" Sebastian totesi hieman pettyneenä. Hän ei huomannut taivaalla kirkkaasti loistavaa tähteä...

rkc16-8.jpg picture by makkara

Isabella meni rukoilemaan. "Veera, Jumalattaremme ja meidän hallitsijoiden haltijas, siunaa minua ja miestäni täällä uudessa linnassamme. Anna meille meidän leipämme, ja huolehdi meistä" Isabella rukoili.

rkc17-8.jpg picture by makkara

Sebastian kokkaili salaa, vaikka kuningatar oli kieltänyt häntä. Hän oli aina halunnut kokeilla, mitä saa aikaan.

rkc18-8.jpg picture by makkara

"Tuoksuu hyvälle" hän arvioi ruokansa ja kattoi sitten pöydän. "Pyydän vieraita ja vaimoani siirtymään saliin!" hän huikkasi.

rkc19-8.jpg picture by makkara

Pöydässä juteltiin perijäasioista. "Jos saamme perijän, naitemme sen teidän tytöllenne" sanoi Isabella Joonatanille. "Kiitän" Joonatan nyökkäsi.

rkc20-8.jpg picture by makkara

Vilhelm vilkaisi Isabellaa tyrmistyneenä. Hän kun oli kaavaillut omaa tulevaa lastaan kuningattareksi. Sitten hän jatkoi hiljaisena ruuan syömistä.

rkc21-8.jpg picture by makkara

"Minäkin kiitän" Helena hymyili.

rkc22-8.jpg picture by makkara

Vilhelm poistui paljon aikaisemmin kuin muut. Hän yritti salata pettymystään.

rkc23-7.jpg picture by makkara

Sebastianilla ja Isabellalla oli lastenteko mielessä...

rkc24-7.jpg picture by makkara

Seuraavana aamuna hovin uusi hovimestari kokkailli herkullista ateriaa. "Kuninkaalliset arvostavat varmasti elettäni" hän mietti.

 

rkc25-7.jpg picture by makkara

"Hei" hymyili Isabella Sebastianille. Heillä oli eilen ollut mukava yö, jonka johdosta Isabella oli raskaana. "Päivää rakas" hymyili Sebastian takaisin.

rkc26-6.jpg picture by makkara

"Minä olen miettinyt eilistä ja perijää" Isabella sanoi. Sebastian otti häntä kädestä hymyillen hurmaavasti. "Samat sanat"

rkc27-6.jpg picture by makkara

"Mutta jokin täällä löyhkää." Sebastian totesi. Hovimestari etsi hetken, ja löysi kuolleen rotan. "Joku tekee teille kiusaa" hän sanoi.

rkc28-6.jpg picture by makkara

Isabella tutustui muihin aatelisiin sinäkin päivänä. "Päivää kuningatar. En valitettavasti päässyt eilen tutustumaan teihin" esittäytyi Aurora Sotatorni, joka oli eilen vierailleen Vilhelmin vaimo.

rkc29-6.jpg picture by makkara

"Mutta nyt tulin tänne. Mieheni lähettää teille paljon terveisiä" hän hymyili. "Vilhelm poistuikin eilen melko äkisti..." muisteli Isabella.

 

rkc30-4.jpg picture by makkara

Aurora tutustui mielellään linnaan. Hän oli hetkessä tutkinut alakerran, ja siirtyi nyt yläkerroksiin.

rkc31-3.jpg picture by makkara

Hän alkoi esitellä viulunsoittotaitojaan. "Opin näitä mieheltäni" hän selitti mahtavat taitonsa Isabellalle.

rkc32-3.jpg picture by makkara

Aurora mietti, mitä muuta tekemistä linnassa voisi olla. Hän oli viipynyt vasta muutaman tunnin.

rkc33-4.jpg picture by makkara

Lopulta hän päätyi soittamaan pianoa. Siinä hän ei ollut yhtään sen huonompi kuin viulunsoitossakaan.

rkc34-3.jpg picture by makkara

Sebastian meni rukoilemaan. "Jumalattaremme, ole kiltti äläkä siunaa meitä vielä perijällä. En ole valmis lapseen" Sebastian rukoili. Hän oli ennen rukousta tarkastanut että ovi oli tiukasti kiinni.

rkc35-2.jpg picture by makkara

Isabella oli nukkumassa, joten hän ei kuullut rukousta.

rkc36-2.jpg picture by makkara

Joku muu sen sijaan kuuli! Se oli hovimestari, joka käveli juuri silloin oven ohi. "Kiintoisaa..." hän mietti.

rkc37-2.jpg picture by makkara

Hetken kulttua Sebastian tuli ulos. Hovimestari piiloutui kasvien taakse.

rkc38-2.jpg picture by makkara

Myöhemmin kokkailessaan ruokaa hän mietti rukousta. "Voi kuningatar-parkaa, hänellä ei ole arvoistaan miestä" hovimestari ajatteli ääneen.

rkc39-2.jpg picture by makkara

Sebastian tuli syömään salaattia, jonka hovimestari oli kokkaillut. "Osaat tehdä erittäin hyvää ruokaa" kuningas kehui.

rkc40-2.jpg picture by makkara

Nyt kun Isabella vain lepäili, ei Sebastianilla ollut paljon tekemistä. Hän vain mietti, että mitä jos perijä syntyykin. "Veera ei anna sen tapahtua" hän lupaili itselleen.

rkc41-1.jpg picture by makkara

Hovimestari oli mennyt siivoamaan ja unohtanut ruuan liedelle, joka alkoi jo savuamaan.

rkc42-1.jpg picture by makkara

"Pthyi, inhottavaa. Pitääkö minulle aina käydä näin!" hovimestari huusi vihaisena.

rkc43-1.jpg picture by makkara

Hovimestari oli pettynyt huomatessaan että ruoka oli pilalla. "Noh, kyllähän tätä kai syödä voi" hän mietti ottaessaan pienen koemaistiaisen.

rkc44-1.jpg picture by makkara

Hän kattoi pöydän toivoen että Sebastian ja Isabella eivät huomaisi mitään eroa.

rkc45.jpg picture by makkara

Ja koska Sebastian ei edes tiennyt, mitä pilaantunut ruoka tarkoittaa alkoi hän syödä. "Kuulukohan tämän maistua tältä?" hän mietti.

rkc47.jpg picture by makkara

Syönnin jälkeen hän meni soittelamaan pianoa. Hän oli vieläkin parempi kuin ensimmäisinä päivinään linnassa.

rkc48.jpg picture by makkara

"On jo korkea aika kasvattaa kuninkaallinen puutarha" hän mietti ja lähtikin istuttamaan tomaatteja. Niitä olisi hyvä syödä kesällä.

rkc49-1.jpg picture by makkara

Sen jälkeen hän meni nukkumaan yläkertaan, koska Isabellalla oli ollut kipuja.

rkc50.jpg picture by makkara

Aamulla hovimestari käväisi keittiössä nopeasti, ja tuli sen jälkeen takaisin.

rkc2-1-2.jpg picture by makkara

"Mistä tämä savun haju oikein tulee?" Sebastian mietti. Hän mietti hetken, ja paikansi sitten mistä savu tuli. Keittiöstä.

rkc2-2-2.jpg picture by makkara

Sebastian ryntäsi sinne, ja huomasi hellan olevan tulessa. "Tuli leviää pian..." hän sanoi ja mietti kuumeisesti mitä tehdä. Joku löi oven lukkoon, ja se kauhistutti Sebastiania.

rkc2-3-2.jpg picture by makkara

"Tämä on jumalatteren kosto rukoksestani!" Sebastian karjui kauhuissaan. Nyt hän kuolisi, kuolisi aivan varmasti. Ennen kuin ehtii edes lapsiaan nähdä.

rkc51.jpg picture by makkara

Hovimestari oli ulkona eikä tiennyt asiasta mitään. "Viekää tämä kirje Vilhelm Sotatornille" hän käski ja ojensi kirjeensä viestinviejälle.

rkc2-4-2.jpg picture by makkara

Sebastian alkoi olla yhä epätoivoisempi. "Herran nimessä, tulkaa joku apuun!" hän karjui kun tuli alkoi levitä ja polttaa keittiön puista kalustoa.

rkc2-5-2.jpg picture by makkara

Hovimestari seisoskeli toisessa huoneessa, ja piti kädessään vesiämpäriä. "Noniin" hän sanoi ja ryntäsi keittiöön murtamalla oven auki.

rkc2-6-2.jpg picture by makkara

"Vihdoin. Ensi kerralla voisit pitää kiirettä" sanoi Sebastian.

rkc2-7-1.jpg picture by makkara

Hovimestari viskaisi kaksi ämpärillistä vettä tuleen, ja onni suosi häntä. Tuli sammui.

rkc2-8-1.jpg picture by makkara

"Minun apuani ei tarvita" päätti talonpoika joka oli jo vähän aikaa kuunnellut huutoja.

rkc2-9-1.jpg picture by makkara

Sebastian meni rukoilemaan heti tulipalon jälkeen. "Jumalatar, pyydän anteeksi ja perun viimeisimmän rukoukseni. Antaa lapsen tulla vaan. Pyydän vielä kerran anteeksi" mies rukoili.

rkc2-10-1.jpg picture by makkara

Sebastian tunsi sisällään oudon, lämpimän tunteen. "Siunaan sinua kahdella lapsella" kuului kirkas ääni.

 

rkc2-11-1.jpg picture by makkara

Sebastian hymyili ja nyökkäsi. Sitten hän huomasi saanensa pahan palovamman tulipalossa.

rkc2-12-1.jpg picture by makkara

Hän meni pelailemaan shakkia. "Kukakohan yritti murhata minut... Tuskin tulipalo sentään itsestään syttyi" Sebastian mietti.

rkc2-13-1.jpg picture by makkara

Hän huomasi olevansa varsin taitava myös shakissa. Silloin kuului Isabellan kirkaisu, ja Sebastian ryntäsi alakertaan.

rkc2-14-1.jpg picture by makkara

Perijä oli syntynyt! Sebastian ll:sella oli tulevaisuudesta repäistyt vaatteet ja kauniis silmät. "Olen niin onnellinen" kuiskasi Sebastian.

rkc2-15-1.jpg picture by makkara

Veera ei ollut pettänyt lupaustaan. Myös toinen pikkuvauva syntyi. Tämän veijarin nimeksi tuli Kristian.

 

rkc2-16-1.jpg picture by makkara

"Hurraa! Elämme onnellisesti koko loppuelämämme!" hihkui Sebastian ja päätti unohtaa tulipalon. Kukaan ei varmasti vainonnut häntä, ei varmasti...

 

Huh. Tälläinen osa tämä oli, toivottavasti kelpasi. Ensi osasta en osaa vielä sanoa mitään, tiedotan asiasta myöhemmin. Tässä kuussa se vielä kyllä ilmestyy.